Новости

Едукативната кампања за ИПАРД 2014 – 2020 продолжува во Валандово и Росоман

22.01.2019

Продолжуваат инфо деновите од едукативната кампања за ИПАРД 2014 – 2020. Експертите од МЗШВ и АФПЗРР во Валандово и Росоман се фокусираа на прашањата кои се однесуваат на преработувачката индустрија и примарното земјоделство. Претставниците од Телото за управување со ИПАРД при МЗШВ ги претставија мерките за примарно земјоделско производство и за преработка на земјоделски производи. Притоа ги потенцираа приоритетните сектори, потенцијалните корисници, прифатливите инвестиции и критериумите....

Прочитај повеќе >

Николовски: Mакедонија е силно посветена на олеснување на меѓународната трговија со земјоделски производи

20.01.2019

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска учествуваше на состанокот во организација на Федералното министерство за земјоделство и храна на Сојузна Република Германија и Постојаната работна група за регионален рурален развој- SWG, што се одржува во Берлин. Темата на состанокот беше „Потенцијалите на трговската размена“. На состанокот присуствуваше и државниот секретар на МЗШВ, Нефрус Челику. Овој состанок се одржува во рамки на меѓународниот саем...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Министерот Николовски од утре е во официјална посета на најголемиот светски саем за храна и земјоделство „Зелена Недела“ во Берлин

17.01.2019

Од утре и во следните четири дена,  министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, ќе биде во официјална посета на најголемиот светски саем за храна и земјоделство „Зелена Недела“, што се одржува во Берлин, Сојузна Република Германија. Се работи за саем со долга традиција од 1926 година, на кој што своите производи ги изложуваат фирми од целиот свет.  Оваа година на саемот „Зелена недела“, учествуваат над 70 меѓународни министри, замени...

Прочитај повеќе >

ИПАРД 2014 – 2020 презентирана на инфо денот во Штип и Радовиш

17.01.2019

Денеска во големата сала на општина Штип се одржа вториот инфо ден од едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020. Во текот на денот активностите продолжуваат во Радовиш во Домот на културата „Ацо Караманов“. Целта на инфо деновите е да да ги запознаат сите засегнати и зантересирани страни со спроведувањето и користењето на ИПАРД 2014 – 2020. На настанот во Штип присуствуваа претставниците од Одделението за програмирање и проценка при Телото за управување со ИПА...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици