СООПШТЕНИЕ
Дата на објава: 
2 Февруари 2010

Перица Иваноски, заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, утре, среда , 3.02. 2010 година, во Министерството за земјоделство ќе одржи работен состанок со претставници на пчеларските здруженија.

Тема на состанокот  ќе биде актуеланите состојби во пчеларството.

Изјава за медиумите во 11,30 часот.

Покануваме  новинари, сниматели и фоторепортери.


Презентиран Предлог законот за земјоделство и рурален развој
Дата на објава: 
2 Февруари 2010

Уредување на пазарите со земјоделски производи, обезбедување стабилност на доходот на земјоделските производители, зачувување на конкурентските услови, пропишување услови за откуп и увоз, воведување задолжителни откупни договори и потсекторска соработка, како и мерки за поттикнување на потрошувачката и за заштита на пазарот, се дел од одредбите содржани во новиот закон за земјоделство и рурален развој што го изготви Владатаa, кој е веќе во собраниска процедура.


Годинава за поддршка на руралниот развој 10 милиони евра
Дата на објава: 
1 Февруари 2010

За инвестиции во руралниот развој, годинава од Буџетот, со Програмата за финансика поддршка на рурален развој  ќе се одвојат 579 милиони денари или околу 10 милиони евра, што е за 3 милиони евра повеќе од 2009 година. На прес-конференцијата која  се одржа во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Маргарита Делева, државен советник за рурален развој информира дека огласот за распределба на парите од оваа програма ќе биде објавен од страна на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, на крајот на наредниот месец.

 


ПРОГРАМА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ЗА 2010 ГОДИНА
Дата на објава: 
1 Февруари 2010
Додаток за превземање: 

Календар за поднесување на барања од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2010 година
Дата на објава: 
1 Февруари 2010
Додаток за превземање: 

Syndicate content