Приоритетно ќе биде чистењето на коритото на Црна река
Дата на објава: 
17 Февруари 2010
Pres minister poplavi 17.02.2010 011.jpg

Зголемување на нивото на водотеците и на подземните води, нивно составување и заезерување на земјоделските површини во последните два дена предизвикаа повисоките температури, топењето на снегот и интензивните врнежи дожд, посочи на прес-конференција министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски.

 


Заменик министерот Иваноски во обиколка на поплавените површни во општина Босолово
Дата на објава: 
16 Февруари 2010
Poplavi- Zamenik 005.jpg

Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Перица Иваноски, во придружба на градоначалникот на општина Босилово Љупчо Колев, денеска ги обиколи поплавените површини во оваа општина. Тој најави дека речните корита и одводните канали во струмичко, кои од страна на  локалната самоуправа беа потенцирани kako главна причина за поплавување на земјоделските површини по обилните врнежи од дожд и снег, кон крајот на април или во почетокот на мај ќе почнат да се чистат. Според заменик министрот Иваноски, сега претстои објавување на тендер за избор на компанија која ќе ја реализира активноста  за чистење на речните корита и одводните канали.

 


Годинава за поддршка на руралниот развој 10 милиони евра
Дата на објава: 
16 Февруари 2010

За инвестиции во руралниот развој, годинава со Програмата за финансика поддршка на рурален развој  ќе се одвојат 579 милиони денари или околу 10 милиони евра, што е за 3 милиони евра повеќе од минатата година.Огласот за распределба на средствата од оваа програма ќе биде објавен од страна на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, на крајот на овој месец. Средствата, се исплаќаат по принцип на ко-финансирање на завршени и исплатени инвестиции од страна на корисникот во висина од 50% од вредноста на одобрените прифатливи трошоци за инвестиции или:


Министерот Димовски ги посети поплавените земјоделски подрачја во Пелагонија
Дата на објава: 
16 Февруари 2010

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски, придружуван од градоначалниците на Новаци и Могила, Лазар Котевски и Славко Велевски, како и генералниот директор на ЗК„Пелагонија“, Ристо Бошевски, денеска ги посетија поплавените земјоделски подрачја во Пелагонија.


ПОСТАПКА БР.02-2357/2/2010
Дата на објава: 
15 Февруари 2010

ПОСТАПКА БР.02-2357/2/2010

ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОР ЗА ЈАВНА НАБАВКА НА УСЛУГИ:

Миење (одржување на хигиена)   на возила во сопственост на Министерството за земјоделство,

шумарство и водостопанство

за потребите на

Министерството за земјоделство,

шумарство и водостопанство

Додаток за превземање: 
Додаток за превземање: 

Syndicate content