Новости

Министерот Николовски доби плакета за најуспешен министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

21.09.2018

Земјоделското здружение “Современо Земјоделство” на министерот Љупчо Николовски, му додели плакета за  најуспешен министер за земјоделство, шумарство и водостопанство. Од здружението посочија дека оваа плакета е резултат на мерките кои министерот Николовски и Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство ги имаат преземано во изминатава година и половина, за развој на земјоделството. Миистерот Николовски изјави дека оваа плакета ќе биде поттик и во иднина МЗШВ ушт...

Прочитај повеќе >

Николовски во Битола : Исплатени 150 милиони денари за субвенции за трета фаза за предадено млеко

20.09.2018

Денеска Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој исплати близу 150 милиони денари за субвенции за трета фаза за литар предадено млеко, соопшти министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, при денешната посета во Битола. Оваа сума на пари денеска е исплатена на над 6.700 фармери, а во следните денови комплетно ќе заврши исплатат по овој основ. Со оваа исплата се заокружува исплатата на прва, втора и трета фаза за субвенциите за предадено млеко. Вкупно до...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Европската комисија за здравје и безбедност ја пофали Македонија за политиките за заштита од болести кај животните

06.09.2018

Денеска во Брисел се одржа Конференција на тема  „Прекугранични болести кај животните во Европа, - Важноста од меѓународна соработка за одржливо сточарство“, во организација на Европската комисија, на која што присуствуваа министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство на Република Македонија, Љупчо Николовски и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов. На конференцијата, Европската комисија за здравје и безбедност на храна, ја пофали Македонија з...

Прочитај повеќе >

Со измените на Законот за ветеринарно медицински препарати до поголема заштита на здравјето на потрошувачите и благосостојбата на животните

05.09.2018

Владата на вчерашната седница ги донесе измените и дополните на Законот за ветеринарно медицински препарати. Основната цел на законските измени и дополни е унапредување на заштита на здравјето и интересите на  потрошувачите и степенот на здравствена заштита и благосостојба на животните како и обезбедување на соодветна  деловна клима за бизнис операторите. Со измените и дополнувањата на Закон за ветеринарно медицински препарати се обезбедува детално уредување на ставање во промет, изда...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици