Новости

Николовски: Работиме на континуирано и навремено чистење на одводните канали и речни корита во секоја општина

16.08.2018

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска присуствуваше на чистењето на одводниот канал во селото Романовце, Kумановско. Се работи за одводен канал во должина од 1 километар. Чистењето на овој канал е од исклучително значење за Романовце, со цел да се спречи појава на поплави кои се случуваа изминативе години, но и од здравствен безбедносен аапект, затоа што има фекалии, а токму покрај него поминуваат децата од ова село кога одат во училиште. Ова акција ја ...

Прочитај повеќе >

Николовски: Со порибувањето создаваме услови за зачувување и заштита на автохтоните видови риби во речните води

15.08.2018

Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство започнува со порибување на риболовните води во земјава, кои во моментов немаат концесионер. Денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присуствуваше на порибување на акумулацијата „Глобочица“. Оваа акумулација се пориби со 40 килограми или 8 000 единки подмладок од речна пастрмка и со 1.700 единки крап ќе биде порибена Акумулацијата “Глобочица“. Исто така, денеска ќе се изврши ...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

МЗШВ: Фактите околу сообраќајната несреќа ги побиваат лагите на ВМРО-ДПМНЕ

17.08.2018

Министерството за земјоделство и водостопанство најостро ги демантира невистините изнесени од партијата ВМРО-ДПМНЕ, а во врска со сообраќајната несреќа на лицето Н.Б вработено во министереството. МЗШВ уште еднаш најостро ги отфрла информациите дека несреќата се случила надвор од работно време и дека возилото било управувано без овластување. На ден на 09.05.2018 година на вработеното лице му е издадено овластување со број 02-5902/1 и своерачно потпишана изјава со број 02-5902/2 исто од 09.05.20...

Прочитај повеќе >

Тим од МЗШВ на средба со заменик амбасадорот на Руската Федерација, двете страни се согласни да се најде решени за временото ограничување за извоз

17.08.2018

Со цел надминување на проблемите настанати со временото ограничување на извоз на коскесто овошје во Руската Федерација, денеска се одржа состанок во амбасадата на Руската Федерација, на кој што присусуствуваа претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Државниот инспекторат за земјоделство и г-дин Константин Берсенев, заменик амбасадор на Руската Федерација во Република Македонија. На состанокот беше потенцирана заинтересираноста на двете засегнати страни за...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици