Новости

Градежните работи се во полн ек, системот „Равен-Речица“ ќе овозможи наводнување на над 3.300 хектари земјоделска површина

07.11.2018

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство интензивно работи на изградба на системот за наводнување „Равен – Речица“, со кој што ќе се овозможи зголемување на наводнуваните земјоделски површини во полошкиот регион. Во овој период на терен во полн ек се градежните работи во делот на изградба на изливниот базен во кој што ќе се собира водата, се врши копање на каналот за цевководот и изградени се пристапните патишта до базенот и до цевководот. Со овој систем за н...

Прочитај повеќе >

Николовски: Проектот ,,Функционална анализа на МЗШВ“ ќе значи навремени и квалитетни услуги за земјоделците

05.11.2018

Денеска официјално започна проектот ,,Функционална анализа на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство“, кој е финансиран од Европската унија, а ќе биде спроведен од Светска банка. На настанот присуствуваше министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, претставникот на Делегацијата на Европска унија, Никола Бертолини, директорот за Македонија и Косово на Светска банка Марко Мантованели, како и претставникот на Светска банка за земјоделство, Силв...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Дванаесетти годишен состанок на Министрите за земјоделство 2018, 14-16 ноември 2018, Струга, Македонија

13.11.2018

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија и Постојаната работна група за регионален рурален развој (SWG) во Југоисточна Европа, оваа година се домаќини на Дванаесеттиот годишен работен состанок на Министрите за земјоделство од Југоисточна Европа, што ќе се одржи на  15-ти ноември, четврток во  Струга, Република Македонија. На конференцијата ќе учествуваат ресорните министри од Босна и Херцеговихна, Косово, Црна Гора, Бугарија, Словенија, Албани...

Прочитај повеќе >

МЗШВ: Реализираме капитални проекти, ги зголемуваме наводнуваните плодни површини, создаваме конкурентно земјоделско производство

08.11.2018

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство реализира низа капитални проекти во водостопаството, со цел зголемување на наводнуваните земјоделски површини, што крајно ќе придонесе за поконкурентно и зголемено земјоделско производство. Со ребалансот на Буџетот, во делот на водостопанството се обезбедија дополнителни средства од над 23 милиони денари за Проектот за наводнување на Јужната долина на реката Вардар 2 фаза, со што се овозможува почетокот на изградбата.Дополнително со реб...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици