Новости

Николовски: Силно сме посветени на развој на органското производство

19.10.2018

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска присуствуваше на завршниот настан организиран од Швајцарската амбасада, заедно со Амбасадорка на Швајцарија во Македонија, Сибил Зутер Техада. „Политиките и мерките на Владата и ресорното министерство се во насока на зголемување на органското производство, како и подигање на јавната свест за значење на ова производството во севкупната исхрана на луѓето. За таа цел, преку Програмата за финансиска поддршка во зем...

Прочитај повеќе >

Во следниот период ќе се изберат нови 12 локации за окрупнување на земјоделското земјиште

18.10.2018

Денеска во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство се одржа информативна работилница, на која се најави отпочнувањето на Студиите за изводливост во дел од избраните области за консолидација на земјоделско земјиште. Конкретно, се презентираа деталите околу   имплементацијата и претстојните активности во рамките на проектот  МАИНЛАНД, кој што како МЗШВ  ги спроведува со ФАО од април минатата година. Во рамките на овој проект, Европската унија, ФАО и Министер...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

Започна аплицирањето за добивање на субвенции за откупувачите на сливи и на пченица од овогодинешната реколта

22.10.2018

Сите откупувачи на сливи и преработувачи на пченица од денеска се до 25- ти декември 2018 – та година  ќе може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за откупени сливи и пченица од домашно производство од овогодинешната  реколта. Корисници на подмерката „Директни плаќања за откупени сливи од род 2018 година од домашно производство“ се правни лица регистрирани за преработка на земјоделски производи и правни лица регистрирани за вршење на трговија со земјоделски ...

Прочитај повеќе >

Нови 10 милиони денари на располагање за инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште

17.10.2018

Сите единици на локалната самоупрва од денеска па се до 17- ти ноември ќе може да аплицираат за добивање на финансиска поддршка од „Програмата за рурален развој“,  поточно за „Мерката 124 Инвестиции во инфраструктура за пристап до земјоделско земјиште “, односно реконструкција или пробивање на пристапни патишта до земјоделско земјиште. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски информираше дека  &bdqu...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици