Новости

Николовски: Работиме на континуирано и навремено чистење на одводните канали и речни корита во секоја општина

16.08.2018

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска присуствуваше на чистењето на одводниот канал во селото Романовце, Kумановско. Се работи за одводен канал во должина од 1 километар. Чистењето на овој канал е од исклучително значење за Романовце, со цел да се спречи појава на поплави кои се случуваа изминативе години, но и од здравствен безбедносен аапект, затоа што има фекалии, а токму покрај него поминуваат децата од ова село кога одат во училиште. Ова акција ја ...

Прочитај повеќе >

Николовски: Со порибувањето создаваме услови за зачувување и заштита на автохтоните видови риби во речните води

15.08.2018

Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство започнува со порибување на риболовните води во земјава, кои во моментов немаат концесионер. Денеска министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, присуствуваше на порибување на акумулацијата „Глобочица“. Оваа акумулација се пориби со 40 килограми или 8 000 единки подмладок од речна пастрмка и со 1.700 единки крап ќе биде порибена Акумулацијата “Глобочица“. Исто така, денеска ќе се изврши ...

Прочитај повеќе >
Соопштенија

МЗШВ донесе сет мерки за стабилизирање на состојбата со откупот на сливи

18.08.2018

Дополнителна субвенција од 2 денари за килограм за правни лица откупувачи на сливи регистрирани за преработка на земјоделски производи и правни лица регистрирани за вршење на трговија со земјоделски мерки е новата мерка која Владата ја донесе на последната седница. Мерката важи и за преработувачи и за трговци на сливи. Висината на директни плаќања е 2 денари по килограм. За земјоделците остануваат 3 денари дополнителни субвенции кои им се исплаќаат за предадени сливи во преработувачки капацитети...

Прочитај повеќе >

МЗШВ: Фактите околу сообраќајната несреќа ги побиваат лагите на ВМРО-ДПМНЕ

17.08.2018

Министерството за земјоделство и водостопанство најостро ги демантира невистините изнесени од партијата ВМРО-ДПМНЕ, а во врска со сообраќајната несреќа на лицето Н.Б вработено во министереството. МЗШВ уште еднаш најостро ги отфрла информациите дека несреќата се случила надвор од работно време и дека возилото било управувано без овластување. На ден на 09.05.2018 година на вработеното лице му е издадено овластување со број 02-5902/1 и своерачно потпишана изјава со број 02-5902/2 исто од 09.05.20...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици