Заменик министер

Власте Димковиќ - Заменик министер

Власте Димковиќ, ја презеде функцијата Заменик министер за земјоделство,шумарство и водостопанство во јуни 2017 година

 

Роден е на 31.05.1958 година во с.Старо Нагоричане – Куманово

Националност: Србин

 

Образование:

1979-1983 година – Високо образование – Дипломиран инжињер агроном, Земјоделски факултет, Универзитет „Св.Кирил и Методиј„ – Скопје

 

Стекнати сертификати:

Општина Старо Нагоричане – Сертификат за активно учество при изготвување на стратегија за Локален економски развој на општина Старо Нагоричане

Европски курс за соработка „Општини и заштита на животна средина„

Основен Менаџерски Тренинг „Македонски проект за реформа на локалната самоуправа„

 

Професионално искуство:

Градоначалник на Општина Старо Нагоричане 2000-2009 година

Раководител на повеќе функции во ЗИК Куманово 1985-2000 година

 

Благодарници и признаниа:

Обединета сртпска заедница во Македонија – Светосавска повелба за животно дело

Министерство за земјуоделство, шумарство и водостопанство на Р.Србија – Благодарница за учество на четврти регионален саем на Балканскиот биодиверзитет и селско наследство

Граѓанска асоцијација за рекреативно движење – Благодарница за пружена помош во организација на рекреативно движење и пошумување „КОКИНО 2006„

Сојуз на борците од народноослободителната и антифашистичка војна на Македонија

Благодарница за посебен придонес и поддршка во остварувањето на целите и задачите на СБМ на планот на негување и развивање на традициите од НОАВМ 1941-1945

Атлетски клуб „Племенито Срце„-Белград – Благодарница за племенитост, хуманост, несебичен допринос за развој на атлетскиот спорт во Југославија

Противпожарен сојуз на Р.Македонија – Признание за посебни придонеси во подготвувањето, организирањето и учеството на противпожарни „квиз„ натпревари