Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, денес учествуваше на јавната трибина

23.09.2020 12:00:00


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, денес учествуваше на јавната трибина организирана од градоначалникот на Ресен, Живко Гошаревски каде што се зборуваше за заштита на природниот споменик “Преспанско Езеро”.
Заедно со министерот за екологија и просторно планирање г. Насер Нуредини, покажаа подготвеност во изнаоѓање долгорочно решение за заштита на Преспанското Езеро како посебен споменик на природата.

 

Share