Јавен Повик бр.02 /2019 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2019 година

11.03.2019 15:00:00


Предмет на овој оглас е доделување на финансиска поддршка за следните мерки:

Мерка 121- Инвестиции за модернизација на земјоделски стопанства

Мерка 121.1 - Набавка на добиток од увоз или од признати организации на одгледувачи согласно Законот за сточарство (регистрирани во Регистарот на признати организации на одгледувачи на добиток, најдоцна до датумот на завршување на јавниот повик) и тоа за: - високостелни педигрирани јуници (со исклучок ан расата Буша), - педигрирани машки и женски приплодни грла овци и - педигрирани машки и женски приплодни грла кози

Максимална вредност на прифатливи трошоци по корисник: до 6.500.000 денари прифатливи трошоци по 121.1 поединечен корисник

Повеќе информации за јавниот оглас на следниот линк

Упатство за користење на мерката на следниот линк

Share


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици