Новости


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и шефот на делегацијата на Европската унија во нашата земја, Самуел Жбогар денес присуствуваа на отпочнување на работите на системот за наводнување Славишко поле, општина Ранковце.


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски присуствуваа на поставување на камен темелник на пречистителна станица за вода за пиење.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев, извршија увид во теренските активности на неколку локации на територија на Општина Кочани.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, одржа прес-конференција, на којашто беше презентиран третиот столб од новиот пакет економски мерки, а којшто е наменет за поддршка на земјоделството. Министерот Димковски, посочи дека по завршување на здравствената криза, треба да продолжи развојот на земјоделството, да се искористат сите потенцијали, кои ќе овозможат заживување на секторот после кризата, поголемо производство на земјоделско-прехранбени производи, продолжување на инвестициите.


Управата за хидрометеоролошки работи го потпиша договорот за јавниот оглас „ Услуги за модификација на време со авионско засејување“, со што започнува и реализацијата на заштитата од временски непогоди (град) со авионско засејување на облаците.

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со директорот на Управата за хидрометеоролошки работи Ивица Тодоровски, на спортскиот аеродром Стенковец, присуствуваа на   првиот пробен лет на авионите коишто ќе вршат засејување на облаците.