Новости


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски,  денеска потпиша четири нови регионални проекти на ФАО, во вкупен износ од 1.5 милиони американски долари.


Денеска се објави новиот јавен повик за мерката „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“, од европската ИПАРД 2 програма.


Оризот има економско, социјално и трговско значење за нашата земја и затоа идните политики на Владата ќе бидат во насока на унапредување и зголемување на производството, порача министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, на денешната работилница  „Градење на институционални капацитети за конвенционално и органско производство на ориз“. 


Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство работи на креирање на нова мерка за поттикнување на откупот на оризот, ова денеска во Штип, им го соопшти министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, на производителите на ориз.


Денеска проектот финансиран од Европската унија - МАИНЛАНД, кој го спроведува ФАО во партнерство со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) одржа индивидуални средби со земјоделците и сопствениците на земјиште од селата Соколарци и Спанчево - две од дванаесетте локации избрани за консолидација на земјоделско земјиште во земјата.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици