Соопштенија


Денеска, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерот Хоџа и претставниците на четири факултети од три универзитети во државава, потпишаа мемурандуми за соработка.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со директороти на Агенцијата на финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, и градоначалникот на Општина Ресен, Живко Гошаревски, во Големата сала на Општина Ресен, свечено  доделија седум договори за набавка на приклучна земјоделска механизација. Средствата се обезбедени преку ИПАРД програмата.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа оствари средба со турскиот министер за земјоделство, Бекир Пакдемирли.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, учествуваше на традиционалното закројување на лозјето, на лозови насади во Неготино и Кавадрци. На закројувањето учествуваа и градоначалникот на Општина Неготино - Тони Делков и градоначалникот на Општина Кавадрци- Митко Јанчев.


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 14.113 лица кои одгледуваат лозови насади исплати вкупно 550.741.044 денари.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици