Соопштенија


До крајот на оваа недела, односно заклучно со петок (31.07.2020), трае рокот за поднесување на барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година. Во овој период се поднесуваат барања за директни плаќања за растително производство и тоа за поледелски и градинарски култури, лозови и овошни насади. 


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги потсетува сите заинтересирани за аплицирање за Мерка 1 „Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“ дека привршува рокот за доставување на апликации.


 Барања за техничка помош за растително производство, сточарско производство и унифицирано во кое се опфатени и растително и сточарско поизводство.


Уште десет дена трае рокот за поднесување на барања засубвенции за Програмата за земјоделство 2020 година. Поточно, земјоделците можат да ги поднесат барањата за субвенции до 31- ви јули 2020 година.


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира сите корисници на финансиска поддршка во земјоделството, дека почна аплицирањето за добивање на субвенции за земјоделството.

 

Крајниот рок за доставување на барањата е до 31- ви јули 2020 година.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици