Новости


Министерот Николовски во своето обраќање посочи дека  оваа фабрика која е од секторот на дрвната индустрија  носи повеќекратен бенефит-како економски развој на општините Ранковце  Крива Паланка, но заштита на животната средина и здравјето на луѓето преку производство на еколошки производи.


Во рамки на саемот за храна и земјоделство АГРА2018,што се пдржува во Горња Радгона, министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со претседателот на Собранието на Република Словенија и поранешен министер за земјоделство,шумарство и храна Дејан Жидан, одржаа македонско-словенечки бизнис форум, на кој што присуствуваа компании,стопански комори и здруженија  од двете држави.


Со словенечки и македонски традиционални песни и ора, денеска и официјално се отвори еден од најголемите саеми за земјоделство и храна во Централна и Источна Европа,  АГРА 2018, што се одржува во Горња Радгона, Република  Словенија. Годинава Македонија, ја има привилегијата да биде земја-партнер на Словенија, на еден ваков престижен саем. 


Оваа година фокусот на саемот се младите земјоделци и нивното вклучување во агро- бизнисот. Во рамки на саемот, денеска се одржа  Меѓународната министерска конференција на тема  “ Руралните подрачја и земјоделството како можност за млади луѓе”. На конференцијата во своето обраќање, министерот Николовски ја потенцираше важноста од вклучувањето на младите фармери во агробизнисот како идна сила во земјоделството.


Започна процедурата за исплата на договорите на ИПАРД 2 програмата. Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство преку успешни бизниси ја истакнува важноста од искористеноста на европските фондови. Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици