Соопштенија


Список на кандидати кои исполнуваат законски услови за обука и полагање на испит за добивање на лиценца за процена на тутун


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, во просториите на МЗШВ, одржа состанок со оризопроизводителитe.


Јавната расправа ќе се одржи на 19 октомври (вторник) со почеток во 10:00 часот во големата сала на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.


Пријавувањето на заинтересираните кандидати за полагање на испит заради добивање на лиценца за процена на необработен тутун ЗАВРШУВА ЗАКЛУЧНО СО 04 Октомври 2021 година.

 Испитот се полага пред комисија што ја формира министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа одржа прва средба со амбасадотор на Република Аргентина Н.Е. Алфредо Атанасов.