Новости


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, денес ја посетија компанијата „Којаконеја“ (Coyaconeya), корисник на средства од ИПАРД 2 Програмата.

 


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска и со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ беа во посета на хидросистемот Стрежево, кадешто беше извршено порибување на водите на акумулацијата со подмладок од крап и пастрмка.


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов денеска извршија увид во градежните работи на Проектот за наводнување на јужната долина на река Вардар - Втора фаза и увид во градежните работи на Изградба на пат и канал за поврзување на регионален пат Р-1105 со населеното место Горна Мала, Валандово.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски ги посети Општините Карбинци и Василево и оствари средби со градоначалникот на Општина Карбинци Јордан Насев, градоначалникот на Општина Василево Марјан Јанев и земјоделците производители на вишни и со откупувачите и преработувачи на вишни.


Денеска, министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство  Зоран Шапуриќ и градоначалникот на општина Росоман, Бранко Јанев беа во посета на откупните пунктови на праски во Росоман.

Овој регион важи за најголем производител на праски  во нашата држава. Во моментов во тек е откупот на росоманските праски кои оваа година, благодарение на поволните климатски услови, постигнаа висок квалитет. Тоа придонесе росоманските праски оваа година да достигнат повисока откупна цена и се откупуваат за 28-30 денари по килограм.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици