Новости


Република Македонија ќе учестува како земја партнер на 56-то издание на Меѓународниот саем за земјоделство и храна АГРА 2018, што ќе се одржи од 25 до 30 ти август, во Горна Радгона, Република Словенија. Оваа година фокусот на саемот ќе бидат  младите земјоделци и нивното вклучување во агро бизнисот.


Општинските комисии денеска ќе извршат првична проценка на штетите од вчерашното невреме што го зафати струмичкиот регион, информираше на денешната прес конференција во струмичко Муртино, министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.


Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчo Николовски, претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во струмичкиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.


Денеска официјално заврши Твининг проектот „Понатамошно развивање на контролните системи на надлежните институции за заштита на здравјето на луѓето, животните и растенијата“, финансиран од Инструментот за претпристапна помош ИПА 2012 на Европската унија.


Светска банка започнува со подготовка на новата стратегија за партнерство со Република Македонија, во која што земјоделството е високо на листата на приоритетни сектори, ова беше тема на денешниот работен состанок на министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство Љупчо Николовски со директорот на Светска банка за Македонија, Марко Мантованели.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици