Соопштенија


“Владата на Република Северна Македонија континуирано работи на подобрување на условите за живот на граѓаните во целата земја, врвен приоритет ни е да го поттикнеме рамномерниот регионален развој, а за да успееме во тоа, треба и мора да се работи на подобрување на основните услови за живот“, посочи заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, кој заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Аријанит Хоџа денес го посетија ЈП за извршување на водостопански услуги „Хидросистем Злетовица“ во Пробиштип.


Денеска, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопантсво, се одржа прес – конференција на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа и Заменикот на Претседателот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски. На заедничката прес – конференција, тие известија за набавката на новите униформи за потребите на Шумската полиција.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со директорот на Управата за хидрометеоролошки работи Костадин Ацевски, на спортскиот аеродром Стенковец, ја најавија авионска заштита на земјоделските површини од временски непогоди, за оваа година.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, оствари средба со директорот на Тутунски комбинат Прилеп, Кире Станкоски  и изврши во увид во отворањето на пунктовите во прилепскиот регион, кои треба да го превземат произведениот вишок на тутун.


Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) Трајан Димковски, и директорот на Фонд за иновации и технолошки развој, Коста Петров денеска го објавија  новиот јавен повик - Предизвик за Дигитализација на земјоделството, наменет за проекти на стартапи од земјоделскиот сектор, со кои на земјоделците ќе им се олесни пристапот до дигиталните технологии и ќе придонесе кон поефикасно и поодржливо земјоделство. Предизвикот го спроведува ФИТР во партнерство со МЗШВ и Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ) финансирана од Швајцарската Агенција за развој и соработка.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици