Новости


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и градоначалникот на општина Чашка, Горан Стојановски беа на увид во градежните работи за изградба на локален пат за поврзување на село Бусилици со регионалниот пат Велес-Прилеп. Општина Чашка има конкурирано со два проекти преку Програмата за рурален развој.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот на Државниот испекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ беа во Прилеп по повод завршувањето на опкупот на тутун за реколтата 2019.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски и Ваљон Салиху од Кабинетот на градоначалникот на Град Скопје, беа на увид во градежните работи на кружниот тек во село Волково. Овој проект се реализира со финансиска поддршка од  Програмата за рурален развој.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски заедно со директорот на Управата за хидрометеоролошки работи Ивица Тодоровски, беа во посета на метеоролошката станица во Лазарополе, која што УХМР минатата година ја реновираше.


Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, беа во посета на селото Дихово од кадешто ги известија сите одгледувачи на овци дека денеска ќе се изврши исплата на субвенции за обележани грла. Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици