Соопштенија

Кратки чекори како да аплицирате за грант до 10.000 евра за произведители од мал обем

17.03.2023

Погледнето го видеото во кое се објаснети едноставни чекори како да се евидентирате како оператор со храна, за прдажаба од куќен праг и институции кои треба да ги посетите за да аплицирате на јавните повици за грант до 10.000 евра. ...

Прочитај повеќе >

Теренската кампања денеска продолжи во Свети Николе, Лозово и селата Ерџелија, Милино и Мустафино

17.03.2023

Во рамките на теренската кампања низ целата држава, со цел земјоделците да ги информираме директно од терен за сите нови мерки и програми, да им ги објасниме чекорите како успешно да аплицираат на јавните повици и да им одговориме на сите прашања, денеска карванот го посети регионот на Свети Николе и Лозово. Остварени беа и средби со земјоделци од селата Ерџелија,  Милино и Мустафино Тимовите од МЗШВ, АФПЗРР, АПРЗ и АХВ, денеска се истовремено на повеќе локации со цел да се опфатат шт...

Прочитај повеќе >Информации поврзани со националниот план за производство на храна


01.07.2022

Николовски: Ги золемуваме површините под житни култури - Склучуваме рекордни 258 нови договори за закуп на земјоделско земјиште

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од Свети Николе започна со доделување на договорите за закуп на државно земјоделско земјиште над 3 хектари за обработка на житни култури.

Распишаниот јавен оглас беше распореден во 14 региони низ државата и на располагање нудеше земјоделска површина од 5.722 хектари. Овој јавен ...

Прочитај повеќе >

28.06.2022

Го поттикнуваме домашното производство на храна – Само неделава се исплатени 100 милиони денари финансиска поддршка за земјоделците

Во услови на светска криза која директно ја погодува и нашата земја, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) навремено креираше мерки за поддршка на земјоделците во широк консултативен процес со земјоделците, нивните здруженија и земјоделските експерти.

Како резултат на тоа, во текот на месец април 2022 година од страна на Владата беше усво...

Прочитај повеќе >

10.05.2022

Николовски од живинарската фарма „Шест Браќа“: Исплатени 68.5 милиони денари поддршка за живинарството од Интервентниот фонд

Во рамките на теренската кампања со која ги доближуваме мерките од Националниот план за производство на храна до секој земјоделец, денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски и државниот советник за рурален развој, Трајан Димковски, ја посетија живинарската фарма „Шест Браќа&l...

Прочитај повеќе >


Јавни Огласи

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барањa за доделување на финансиски средства од Програмата за проширена репродукција на шумите за 2023 година

15.03.2023

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барањa за доделување на финансиски средства од Програмата за проширена репродукција на шумите за 2023 година (,,Службен весник на Република Северна Македонија’’ бр.31/23) I. ПРЕДМЕТ Предмет на овој јавен повик е реализација на средствата утврдени согласно Буџетот на Република Северна Македонија за 2023 година („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 282/22), раздел 14001 – Министерство за земјоделство, шумарство и водостоп...

Прочитај повеќе >

ЈАВЕН ПОВИК за промотивни активности од областа на земјоделството и руралниот развој во Република Северна Македонија

14.03.2023

Врз oснова на член 101 став (1) од Законот за земјоделство и рурален развој („Службен весник на Р Македонија“ бр. 49/10, 53/11, 126/12, 15/13, 69/13, 106/13, 177/14, 25/15, 73/15, 83/15, 154/15, 11/16, 53/16, 120/16, 163/16, 74/17, 83/18, 27/19, 27/19 и „Службен весник на РС Македонија“ бр. 152/19, 244/19, 275/19, 110/21, 123/22), член 3 став (1) алинеја 1 и ставовите (2), (3), (4) и (5) член 11 ставовите (1), (9), (10) и (11), член 12 ставовите (1), (2) и (3), член 13 ст...

Прочитај повеќе >Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици