Цветан Трипуновски

Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

Националност: Македонец

Дата на раѓање: 18.09.1980 година

Електронска пошта: cvetan.tripunovski@mzsv.gov.mk

Адреса на министерството: ул. Аминта трети бр.2 Скопје

 

Работно искуство

 •  јануари 2024 година – јуни 2024 година

Дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

 

 • 2022 година - 2022 година

Советник во ЈП Паркови и зеленило

 

 • јануари 2020 година - јуни 2020 годинa

Дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

 

 • 2017 година - 2019 година

Државен советник во Министерство за земјоделство шумарство и водостопанство

 

 • 2015 година - 2017 година

Директор на Државен инспекторат за земјоделство

 

 • 2012 година - 2015 година

Државен советник во Министерство за земјоделство шумарство и водостопанство

 

 • 2008 година - 2011 година

Пратеник во Собранието на Република Македонија

 

 • 2006 година - 2008 година

Директор на Државна фитосанитарна лабораторија

 

 • 2005 година – 2006 година

Помлад соработник во Собрание на Град Скопје

 

Образование

 • Дипломиран земјоделски инженер

Институција: Факултет за земјоделски науки и хтана – Скопје,  Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

 

Јазици

 • Англиски јазик

 

Информатички вештини

Компјутерски и програмски апликации:

 • Microsoft Office

  


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици