За прв пат во Општина Долнени отворена е Подрачна единица на Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

16.11.2020 15:00:00


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа денеска беше во посета на Општина Долнени каде што соопшти дека за прв пат, жителите на оваа општина ќе добијат Подрачна единица на МЗШВ.

“Повеќе од 6000 земјоделци отсега  нема да мора да патуваат до 30 км оддалеченост во други подрачни единици за било каква документација или информација. Наша задача е да сме тука секогаш кога сме им потребни на земјоделците, заедно со градоначалникот ќе се потрудиме и во иднина да одговориме на сите ваши барања “- изјави министерот Хоџа.

 

Министерот Хоџа упати благодарност кон градоначалникот на општина Долнени, Џемил Ќамили за поддршката и за помошта во озбедување на простории за Подрачната единица.


Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство е партнер на земјоделците и ќе продолжи така и понатаму.

 

Share


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици