Министерот Љупчо Николовски оствари средба со регионалниот директор при Европската Банка за обнова и развој Милјан Ждрале

08.06.2023 15:30:00


Министерот Љупчо Николовски оствари средба со регионалниот директор за агробизнис секторот за централна и југоисточна Европа при Европската Банка за обнова и развој Милјан Ждрале. На средбата разговараа на теми за инвестициски потфати во земјоделството клучни за развојот и конкурентноста на домашните производи.
Следејќи ги успешните искуства кои  Европската Банка за обнова и развој ги реализираше во земјите од регионот, подготвени сме да реализираме заеднички активности за инвестиции во истражување, развој, проектирање и инвестирање во системи за наводнување, финансирање на мали и средни производители за унапредување на производството и извозот.
Со идната соработка ставаме фокус на глобалните теми за обезбедување на храна при што го позиционираме домашното земјоделско производство како фактор во извозните синџири на снабдување со храна.

Share


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици