Соопштенија


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски гостуваше во Тема на денот на Сител телевизија.

ИПАРД е нашата успешна приказна, најголем успех со кој сите треба да се гордееме. Ние сме лидери во регионот по неколку основи, ја имаме најголема искористеност од 98% на средства од ИПАРД 2 програмата, со склучени 2369 договори, нула евра вратени кон ЕУ и први во регионот ние започнуваме со ИПАРД 3 програмата, истакна министерот Николовски во интервјуто за Тема на денот на Сител телевизија.

 


Денеска Информативната тернска кампања за презентација на новостите и можностите со новата ИПАРД 3 програма караванот напретставници на секторот ИПАРД при МЗШВ и Платежната  ја продолжија во Дебарца и Струга.


Објавен е првиот јавен повик за поднесување на предлог активности за спроведување на Акцискиот план на Националната рурална мрежа.

 

Јавниот повик е објавен на веб страната на НМРР (www.nmrr.mk) на 31.08.2023 година и ќе трае 30 дена.

 

Сите заинтересирани членови на НМРР за да аплицираат треба да се најават на веб страната www.nmrr.mk

 


Од Куманово и Илинден започна Инфорамтивната тернска кампања за презентација на новостите и можностите со новата ИПАРД 3 програма. Информативна кампања ИПАРД 3 – НОВИ МОЖНОСТИ ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗЕМЈОДЕЛСТВО, има за цел да ги доближи до секој еден потенцијален корисник сите новости и можности кој ги нуди оваа програма.

Први во регонот ја започнавме реализацијата на новата ИПАРД 3 програма вредна 97 милиони евра, европски неповратни средства, поврдувајќи го лидерското место.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска во Виена, на покана од министерката за земјоделство на Република Србија, Јелена Танасковиќ, во рамки на Иницијативата Отоврен Балкан ги презентираше нашите македонски вина пред реномирани новинари, познавачи на виното, бизнис партнери, и купувачи од Австрија, Германија и Швајцарија. Македонското вино е нешто со што се гордееме, најдобар промотер на нашата земја, и најгласниот и најдиректен маркетинг за нашата земја. Винската визија за Отворен Балкан е оригинален настан, најдобар промотер на нашата земја и можност да го презентираме нашето македонско вино.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици