Новости


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на Општина Штип Благој Бочварски, ја посетија пречистителната станица за вода која се наоѓа во населеното место Баби. 


Денеска во Кочани, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Кочани, Николчо Илијев, одржаа работен состанок со земјоделци од кочанскиот регион.


Денеска, во село Соколарци, Општина Чешиново-Облешево, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски и градоначалникот на општината Горанчо Крстев, го посетија објектот во кој се чуваат 96 јуници, набавени преку мерката 1.2.1 од Програмата за рурален развој.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со директорот на Државниот инспекторат Зоран Шапуриќ и градоначалникот на општина Прилеп Илија Јованоски, беа во посета на Тутунскиот комбинат Прилеп и откупниот пункт за тутун во с. Мало Коњари.


Денеска започна потпишувањето на договорите за мерката „Помош за млади земјоделци за започнување на земјоделска дејност“. Финансиската поддршка за оваа мерка е до 10.000 евра во форма на грант.  Вкупно се потпишуваат 102 договори.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици