Новости


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски присуствуваше на доделувањето на 17 договори за финансиска поддршка за 9 постоечки и 8 новоформирани земјоделски задруги.


Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство го објави огласот за јавна набавка за изведување на градежни работи за изградба на постројка за пречистување на вода за пиење во општина Карбинци преку хидросистемот Злетовица. 


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска го презентираше буџетот за 2020 година за секторот земјоделство, кој подразбира неколку институции кои имаат посебни буџети, но сите имаат подеднакво важен придонес во развојот на земјоделството.


Денеска и официјално започна откупот на тутун од реколтата 2019-та. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски и директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ, денеска беа во посета на Тутунскиот комбинат Прилеп и на откупните пунктови на компаниите што вршат откуп на тутун во прилепскиот регион.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, денеска присуствуваше на првиот Меѓународен натпревар за квалитет на мед „TETOVO HONEY AWARD 2019“. На натпреварот учествуваа 250 пчелари од повеќе држави: Србија, Косово, Албанија, Црна Гора, Бугарија, Романија, Босна.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици