Новости


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, присуствуваше на отворањето на јубилејната манифестација “Валандовска ракијада “, која денеска слави 20 години. Оваа манифестација го симболизира завршувањето на гроздоберот и претставува можност за презентирање и на другите домашни производи од грозје.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на отворањето на прв „Слоуфуд салон“, под мотото „Храната е движење“, на којшто повеќе производители на традиционална храна ги презентираа своите производи.

 


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски денеска присусутвуваше на 12-то Советување за водостопанство и хидротехника, во организација на здружението „Македонски комитет за големи брани“. 


Денеска заврши имплементацијата на Твининг Проектот „Финализирање на мрежата на сметководствени податоци од земјоделски стопанства“, финансиран од ИПА програмата на Европската унија.

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, посочи дека дека еден од предусловите во процесот на прилагодување на националните институции кон Европската Унија е воспоставување на национална мрежа на сметководствени податоци од земјоделски стопанства (ФАДН).


 

Оваа е втора работна недела во која се спроведуваат Инфо денови во склоп на едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020. Охрид беше последната локација во која што се реализираше последниот инфо ден за оваа недела. До сега претставниците на Телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги информираа граѓаните во Сопиште, Петровец, Берово, Пехчево, Дојран, Негорци, Белчишта и Охрид.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици