Новости


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на отворањето на прв „Слоуфуд салон“, под мотото „Храната е движење“, на којшто повеќе производители на традиционална храна ги презентираа своите производи.

 


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски денеска присусутвуваше на 12-то Советување за водостопанство и хидротехника, во организација на здружението „Македонски комитет за големи брани“. 


Денеска заврши имплементацијата на Твининг Проектот „Финализирање на мрежата на сметководствени податоци од земјоделски стопанства“, финансиран од ИПА програмата на Европската унија.

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, посочи дека дека еден од предусловите во процесот на прилагодување на националните институции кон Европската Унија е воспоставување на национална мрежа на сметководствени податоци од земјоделски стопанства (ФАДН).


 

Оваа е втора работна недела во која се спроведуваат Инфо денови во склоп на едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020. Охрид беше последната локација во која што се реализираше последниот инфо ден за оваа недела. До сега претставниците на Телото за управување со ИПАРД фондовите од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги информираа граѓаните во Сопиште, Петровец, Берово, Пехчево, Дојран, Негорци, Белчишта и Охрид.


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со постојаниот координатор на Обединетите нации во Република Северна Македонија, Росана Дуџак и со градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, присуствуваше на одбележување на Светскиот ден на храната во , ООУ “Крсте Мисирков” во Гази Баба. Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици