Новости


Sot, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski pati një takim pune me Kryetarin e Komunës së Shtipit, Blagoj Boçvarski. Në takim, Ministri Dimkovski dhe Kryetari Boçvarski diskutuan për masat parandaluese për të parandaluar përhapjen dhe shfaqjen e etheve të derrit Afrikan.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска учествуваше на шестата сесија на Работната група  „Земјоделство и Рурален развој“, на Националната конвенција за Европска унија во земјава, на којашто темата беше  „Предизвиците во земјоделството соочено со климатските промени”.


Денеска во Софија, Република Бугарија, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство присуствуваа на 14 - от состанок на Постојаната група на експерти за болеста африканска свинска чума. 


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска во Кавадарци присуствуваше на традиционалната манифестација Тиквешки гроздобер, со којашто официјално се означува почетокот на бербата на грозје.


МЗШВ континуирано работи на развој на млекопроизводството преку Програмите за финанасикиска подршка во земјоделството и руралниот развој. Во годинешната Програма за рурален развој беше зголемена  финансиската поддршка за мерката за набавка на приплоден добиток од 14 милиони денари на 91 милиони денари. Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици