Новости


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска исплати околу 66,2 милиони денари ( над 1 милион евра) на 6.240 лозари, за дополнителната субвенција од 1 денари за килограм предадено грозје во регистрираните винарски визби.


Вицепремиерот Анѓушев, обраќајќи се на присутните, истакна дека ова се само дел, од над 200 проекти, кои сите 80 општини и плански региони ќе ги реализираат оваа година преку Програмата за рурален развој.


Првите 10  договори за Мерка 1 „Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“ од ИПАРД 2 програмата, се со вкупна вредност од 137 илјади евра. 


Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство континуирано преку финансиска поддршка ги поддржува ваквите манифестации, преку Програмата за рурален развој со финансиска поддршка од    2 000 евра ги поддржуваме земјоделските здруженија коишто имаат идеја за организација на вакви настани, преку кои се промовираат домашните земјоделски производи.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, од денеска во следните два дена е во официјална посета на Република Словенија. Во рамки на посетата, министерот Димковски ќе присуствува на отворањето на 57-мото издание на Меѓународниот саем за земјоделство и храна АГРА 2019.

 Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици