Соопштенија


Шумите се нашите бели дробови, наше природно и национално богатство, кон кое сите ние треба одговорно да се однесуваме и да ги чуваме. Како министерство, наша задача, но и на сите нас како граѓани, е да се грижиме и да ги чуваме нашите шумски убавини и редовно да вршиме обновување со нови садници.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, денеска со претставници на  министертвото за земјоделство и ФАО заедно со делегацијата на Република Азербејџан, предводена од помошник на  претседателот на Република Азербејџан и раководител на Одделот за економски прашања и иновативна развојна  политика на Претседателската администрација на Република Азербејџан, Шахмар Мовсумов и министерот за  земјоделство на Република Азербејџан, Мајнун Мамадов, беа во посета на успешно консолидираното подрачје во селото Егри.

Високата државна делегација на Република Азербејџан овие денови е во официјална посета на Република Северна Македонија, со цел да го осознаат подобро процесот на консолидација на земјоделско земјиште.


Врз основа на член 58 од Законот за ловството („Службен весник на Република Македонија” бр.26/09, 136/11, 1/12, 69/13, 164/13, 187/13, 33/15, 147/15, 193/15 и 83/18 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 150/21 и 283/21), Стручната комисија за полагање на ловечки испит, формирана од Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, организира испитна сесија за полагање на ловечки испит.

Полагањето на ловечкиот испит ќе се одржи на 11 ноември 2023 година, во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, на Ул. “Аминта Трети” бр.2 Скопје.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски заедно со претставници на министерството, претставници на државните институции во делот на земјоделството и претставници на ФАО, денеска пред делегацијата на Република Азербејџан ги презентираа позитивните искуства на нашата држава во спроведувањето на процесот за консолидација на земјоделското земјиште.

Високата делегација на Република Азербејџан предводена од Шахмар Мовсумов, помошник на претседателот на Република Азербејџан и раководител на Одделот за економски прашања и иновативна развојна политика на Претседателската администрација и министерот за земјоделство на Република Азербејџан, Мајнун Мамедов од денеска е во официјална посета на Северна Македонија со цел споделување на нашето позитивно искуство и директно запознавање со поволностите во земјоделството од процесот на консолидација.  


Денеска, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, имаше чест да ја предводи македонската делегација и биде домаќин на делегацијата од Република Азербејџан предводена од Шахмар Мовсумов, помошник на претседателот на Република Азербејџан и раководител на Одделот за економски прашања и иновативна развојна политика на Претседателската администрација и министерот за земјоделство на Република Азербејџан, Мајнун Мамедов.

Пред високата државна делегација на Република Азербејџан која овие денови е во официјална посета на Република Северна Македонија, претставници на министерството и ФАО, пред делегацијата од Азербејџан, ќе го споделат позитивното искуство на нашата држава во спроведувањето на процесот за консолидација на земјоделското земјиште.

Во рамки на билатералната средба министерот Николовски изрази задоволство и подготвеност Северна Македонија да го сподели своето позитивно искуство, помагајќи на  Азербејџан успешно да го започне и спроведе процесот на консолидација.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици