Новости


Денеска, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски беше во посета на Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, во Кавадарци, каде што ги подели картиците за “зелена нафта” на земјоделците од овој регион.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска одржа работен состанок со Ловечката федерација. На состанокот на којшто присуствуваа членови на федерација од ловечките друштва во земјава, беа презентирани мерките коишто се однесуваат на превентивно делување и спречување на пренесувањето на болеста Африканска свинска чума на територијата на Република Северна Македонија.


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, одржаа брифинг со претставници на медиумите и прес конференција на која информираа за мерките донесени на денешната 150-та Владина седница кои се однесуваат за превентивно делување и спречување на пренесувањето на болеста Африканска чума на територијата на Република Северна Македонија


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски денеска ги презентираше движењата на откупните цени и извозот на сезонските земјоделски производи.


Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој исплати 106 милиони денари за дополнителната субвенција од 3 денари за килограм предадени јаболка во преработувачки и откупувачки центри до 25-ти декември 2018 година.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици