Новости


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ, денеска одржа работен состанок со Сојузот на тутунарски здруженија, Иницијативниот одбор на незадоволни тутунари и претставници на откупните компании.

Постигнат е заеднички договор за прекин на протестите. 


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, денеска одржа пресконференција во големата сала на МЗШВ, по повод набавката на нова лична заштитна опрема за потребите на Шумската полиција.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, заедно со градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски и директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ, денеска во Прилеп  остварија средба со Иницијативниот одбор на незадоволни тутунари и Сојузот на тутунските здруженија.


Претседателот на Владата, Зоран Заев заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа и заменик директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Ремзи Абдулахи, денеска ги доделија првите договори за поддршка до 20 илјади евра на млади земјоделци за поттикнување на земјоделското производство.


 

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, денеска во Струга, заедно со министерот за земјоделство и рурален развој на Република Албанија, Бледи Чучи,  ја потпишаа Спогодбата за заедничко одржливо управување со риболовот на Охридското и Преспанското Езеро и наше понатамошно  унапредување на напорите за интеграција во ЕУ.

Оваа Спогодба беше подготвена за институционализирање на заедничката заложба на двете крајбрежни земји - Република Северна Македонија и Република Албанија.

 Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици