Новости


На средбата присуствуваа и претставници од компаниите извозници на праски и производители на праски, а се разговараше за состојбата со откупот, цената и извозот на праски.


Во земјите во развој, земјоделскиот сектор апсорбира 26 отсто од вкупната економска штета и загуба предизвикана од климатски катастрофи, според неодамнешна студија на ФАО. 


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска присуствуваше на земјоделскиот форум во организација на Националната федерација на фармери, насловен како „Организирано производство сигурен пласман“.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска присуствуваше на презентацијата на проектот „Изработка на анализи за спроведување на инвестиции за изградба на откупно-дистрибутивни центри“ со осврт на производството, откупот и трговијата со зеленчук и овошје кој го изработи Факултетот за земјоделски науки и храна.


Вкупно 318 договори ќе се склучат за јавниот повик за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до 3 хектари. Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици