Соопштенија


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска од пред Собранието на Република Северна Македонија, уште еднаш го повика претседателот на собраниската комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Димовски, итно да закаже седница на комисијата за да се разгледаат и усвојат предложените измени на законот за земјоделско земјоделско земјиште.


Денеска во Охрид министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски одржа средба со дванаесет концесионери на ловиштата од југозападниот делна државата, на која се разговараше за новиот Закон за дивеч и ловство. 

 


Министерот Љупчо Николовски денеска во селото Шум, Струга, го посети регистрираниот репроцентар „Шум“,кој работи во рамките на Институтот за сточарство и рибарство - Скопје.

 


Денеска, во месноста Богословец, во околината на Свети Николе, се одржа волонтерска акција за пошумување на опожарени површини „Боренка“, во организација на Сојузот на извидници на Македонија на која учествуваше и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Ова беше најдобриот начин заедно со децата извидници и многу волонтери, да се одбележи Светскиот ден на шумите и Денот на пролетта.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, денеска во Градско одржаа повеќе средби со успешни земјоделци, корисници на мерките млад земјоделец и мерката рурална жена.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици