Соопштенија


Успешно заврши првото Собрание на учесници во село Чифлик, кое се одржа вчера вечер, а каде мнозинството земјоделци дадоа силна поддршка за започнување на процесот за консолидација на земјоделското земјиште и планирање на новата земјоделска инфраструктура.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од денеска во Рим учествува на 43-та Конференција на ФАО, како највисоко управувачко тело на Организацијата за храна и земјоделство на ОН. На оваа значајна Конференција учествуваат околу 100 министри за земјоделство од целиот свет и овие денови ќе дискутираат за моменталната состојба со обезбедноста со храна во услови на криза.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски од 1 до 2 јули 2023 година, во Рим, ќе учествува на 43-та Конференција на ФАО, на која ќе се гласа за избор на Генерален директор на ФАО.


Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, денеска ја реализираше исплатата за дополнителни директни плаќања од подмерка 1.4 за градинарските култури предадени во преработувачките капацитети, до 3.821 корисник во износ од близу 224.4 милиони денари.


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска во Битола ја посети Food Republic, прва и единствена специјализирана продавница во државата, каде на едно место може да се најдат повеќе од 570 различни производи, приготвени по традиционални рецепти, уникатни и единствени, изработени од вредните раце на малите производители на храна и пијалоци.Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

Одберете датум

Јавни огласи и повици